JDR

kau dan aku berbezaa...kau lelaki..aku pompuan..

slamat malam Malaysia!!


masih lagi dlm mood nk membeza-beza dan mengapi-api kan  mengakaji-kaji mengapa begitu banyak GENDER DISCRIMINATION antara makhluk biru dan makhluk pink ..eh cop!! tetibe terpikir...kenape dalam warna pon dah ade diskriminasi??? kenape asal kaler pink je utk pompuan..kaler biru je utk lelaki...dan apsal toilet pompuan MESTI kaler pink..jamban laki je MESTI kaler biru??(aku gune pekataan jamban tu utk m'gambarkan toilet laki lg busuk..hehehehe)
ce kalo kite tuko sikit...sekali sekale tuko plak kaler jamban laki tu jadi kaler pink! baru lah JAMBUU!!!wuuhuuuuuuu...eh! maaf..termelalut pulak!



dah ler..cakap byk pon x gune derrr...tengok la sendiri~~

pasal pesbuk ni...eemmm...
NO KOMEN lah~~
hahahaha



x bleh blah btol la data shitt neh!!
(mmg saje nk eja sheet tu cm tu..harap maklum..wahaha)




haaa...ini bende yang MENAREK!!!
TANDA BACE pon nk menunjukkan simptom2 peperangan jantina jugak!!


yg ni plak menunjukkan MINDA WANITA YG MULTI-TASKING
xde la asyik ingat rokok dan pompuan montok je cm laki..oooppsss!!!


aku terbace sesuatu yg sangat bagus utk renungan bersama...


ni pasal beberape pompuan yg terpikir "jadi pompuan ni susah" x adil..nape laki boleh..nape pompuan x boleh...bla..bla ..bla.. emmmm...jom bace!


7 perempuan bertanya, 1 lelaki menjawab


lepas bace kt link tu, aku dpt moral of the story...
bersyukur lah pada Allah walau ape pon gender kite...KERANA..
KAU, AKU BERBEZA..TAPI KAU DAN AKU ISTIMEWA...




SEKIAN~

4 comments:

aku boleh cadangkan dekat lembaga arkitek untuk ubahsuai polisi warna tandas tu... tapi tak rasa pelik ke pi toilet perempuan berwarna biru?

 

ala TK..kalo ye pon x nak kaler pink..ubah je la kaler pape pon..selain biru ngan pink tu..x rase klise sgt ker??
kan byk lagi kaler2 lain yg wujud dlm alam semeste ni..
kaler ungu ke..oren ke..kelabu taik arnab ke...
kn?
hehhee

 

penmpuan lelaki saling memerlukan...
=))

 

follow blog saya ni juga jomwayangku.blogspot.com

 

Post a Comment

Jika SENYUM ITU SEDEKAH,
KOMEN YANG BAIK_BAIK ITU JUGA SEDEKAH,
kerana kedua-duanya dapat memberikan sinar kegembiraan kepada orang lain..
=)

Manusia Hawa diciptakan daripada rusuk Adam, bukan dari kepalanya untuk dijunjungi, dan bukan pula dari kakinya untuk dijadikan pengalas, tetapi dari sisinya, untuk dijadikan teman hidupnya, dekat dengan lengannya untuk dilindungi, dan dekat dengan hatinya untuk dicintai.

derma ikhlas

Popular Posts